Tervetuloa!

Sovellan taloustieteen välineitä Venäjän talouden ja yhteiskunnan ymmärtämiseen
Kuva: Laura Malmivaara/SiltalaUra

Synnyin Torniossa mutta kasvoin Oulussa. Opiskelin Helsingin yliopistossa muun muassa kansantaloustiedettä ja sosiologiaa vuodesta 1969 lähtien. Valmistuin maisteriksi 1973 ja väittelin kansantaloustieteessä vuonna 1984. Aiheeni saattoi kuulostaa epärelevantilta: se koski optimaalisen suunnittelun koulukuntaa neuvostoliittolaisessa taloustieteessä. Kävi kuitenkin niin että eräistä tutkimukseni kohteista tuli pian Mihail Gorbatshevin talouspoliittisia pääneuvonantajia ja heidän oppilaistaan Jeltsinin kauden talouspolitiikan keskeisiä tekijöitä.

Opetin Helsingin yliopistossa vuodesta 1973 vuoteen 1990, ja olin myös vierailevana tutkijana Englannissa ja Saksassa. Olin dosentti Helsingin yliopistossa vuosina 1986-1999 ja sen jälkeen - nykyisellä nimellä - Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulussa. Olen toiminut tutkimusprofessorina Deutsches Institut für Wirtschaftsforschungissa ja vierailevana professorina ja Sciences Po -yliopistossa Pariisissa. Olen myös ollut vieraileva tutkija Carnegie Endowment for International Peace -think tankissa Washington DC:ssa.

Olen ollut Kansantaloudellisen yhdistyksen ja European Association for Comparative Economic Studies'in johtokunnan jäsenenä. Toimin Association for Comparative Economic Studies'in puheenjohtajana vuonna 2012. Olin tämän maailmanlaajuisen, mutta Yhdysvalloissa majaansa pitävän yhdistyksen ensimmäinen Euroopassa asuva presidentti.

Vuoden 2014 alusta lähtien toimin Lappeenrannan teknillisen yliopiston Professor of Practice -toimessa.